Var Oldukça Bu Sevgimiz…

Hayallerim ve dileklerim var benim. Bazıları kalbimde kilitli, bazıları kelimelerle yazılarımda.
Hayallerimizin gerçeğe dönüşeceği anlar dilerim herbirimize.

Ben ortaokul ve liseyi İstek Semiha Şakir Lisesi’nde okudum. Neredeyse tüm okulun birbirini tanıdığı, öğretmenlerimizin herbirimize isimlerimizle hitap ettiği geniş bir aileydik biz. Aradan geçen zamana yenik düşmeyen dostluklarımız, geçen zamana rağmen kaldığımız yerden devam ettiğimiz arkadaşlıklarımız var. Evimiz, ailemiz olan okulumuz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla yıllara meydan okuyoruz.
Lise bitipte üniversiteye gidince sudan çıkmış balığa döndüm.Güle oynaya geldiğim okulumdan sonra İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne polis korumalarıyla girip çıktığımız günleri hala unutmadım. Asıl şoku 2 yıl boyunca dersini aldığım edebiyat hocam adımı sorunca yaşadım. Yıllarca ister dersimize girsinler ister girmesinler bizleri evlatları gibi hissettirmiş İstekli öğretmenlerim neredeydi, bu da neydi böyle?
Birçok sebepten ötürü kendimi oraya ait hissetmedim ya da güvende olduğumu. Belki de bu sebepten çok da dayanamadım.
Ama yıllar sonra bir üniversiteden daha içeri girerken yuvama döndüğümü hissettim.
5 Nisan 1985 yılında kurulan vakfımız 28 yılını kutlamaya hazırlandığı şu günlerde hala eğitim ve öğretim de Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmeye devam ediyor. Vakıf marşımızda söylediğimiz gibi “İstek Vakfı gençleriyiz biz. Var oldukça bu sevgimiz aşarız engelleri güçlüyüz biz. Nesiller boyu, yükselecek daima gururla sesimiz. ” Daha nice mutlu, kutlu kuruluş yıldönümlerimiz olsun. 27 yıldır kendim de öğrencisi, mezunu, velisi ve yoga öğretmeni olduğum İstek Vakfı ailesinin parçası olmaktan her zaman mutluluk ve gurur duydum. Bu haklı gurur Yeditepe Üniversitesi’ nde yoga öğretmeni olmamla taçlandı. Yeditepe Üniversitesi ailesinin yeni ferdi olmaktan; bu aileninse daimi parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum.
Her hafta daha kapısına geldiğim anda içimi bir mutluluk ve huzur kaplıyor. Yeditepe Üniversitesi ve İstek A.Ş. ailesinin her bir ferdi beni yuvamda hissettiriyor. Bunun için ne kadar minnettarım anlatamam.
Derslere başladığımız günden beri yoga sayesinde öylesine güzel insanlar tanıdım ve kalplerimiz birbirlerine dokundu ki…
Benim bir hayalim vardı. Gerçeğe dönüştüğü günden beri her hafta üniversitemde hatıralar biriktiriyorum kendime; keyifle, mutlulukla, şükür duygularıyla…
Orada ve o anda olabilmem için yolumu aydınlatmış ve hala aydınlatan her yüreğe sonsuz teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.