Elveda Derken

Aralık ayı adının enerjisiyle yaşar bana göre. Neleri, ne kadarı yeniye taşıyacağımızı bıraktığımız aralıklar belirler, süzülüverirler o aralıklardan içeri ya da dışarı. Belki de bu sebeptendir sene bitmeden birikmiş işleri, yapılması gerekenleri halledip, söylenmesi gerekenleri dile getirişlerimiz. Yeniye yer açma telaşımız ve hevesimizdendir ertelemeyişlerimiz ve vazgeçişlerimiz…
2013 yılı tahmin edilenleri haksız çıkarmamak adına elinden geleni ardına koymadı. Hem bireysel hem bütünsel olarak silkelendi, salladı ve haliyle silkeledi de. Maskeleri, timsah gözyaşlarını, samimiyetsizliği, vefasızlığı burnumuza , gözümüze hatta anlamadıysak kalplerimize kadar soktu. Gerçek renkleri görmemizi sağladı. Tecrübeler, deneyimler ve alınan dersler çoğu zaman gözyaşlarının ve zor zamanların arkasında kendini gösteriyor. Belki de bu yüzdendir ki aydınlıklar hep en karanlık zamanların arkasında gizlidir. Öyle ya da böyle deneyimlenen her anın geçici olduğunu bilmek ise bence çok özgürleştici bir duygu. Ne iyinin ne kötünün, ne ümitsizliğin ne mutluluğun, ne hastalığın ne de sağlığın kalıcı olmadığını bilmek her günü, her anı değerli kılan, minnetle, şükürle ve farkındalıkla dolu bir duygu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok dersler verdi bana. Bazı derslerine çok iyi çalışıp hazırlanarak, bazılarına ise çok hazırlıksız ve beklenmedik anlarda yakalandım. 2013 yılını; beni geliştiren, değiştiren ve dönüştüren her bir anına şükrederek geride bırakıyorum. Bilmediğimi öğrendiğim, unuttuğumu yeniden hatırladığım, bildiğime daha da sıkı sarıldığım her ana şükrediyorum.
İşte bu yüzdendir ki muhabbeti samimi, vefası yürekten, gözyaşları kalpten, özü, sözü, niyeti ve gerçeği bir olan her kişiye, her ana sımsıkı sarılıp, şükrediyorum. İyi ki varsınız, hayatımsınız ve hayatımdasınız. İyi ki …
İşte bu yüzdendir ki muhabbeti menfaatiyle sınırlı, vefayı boza ve semt adı zanneden samimiyetsizliklerden soyutladım, uzaklaştırdım kendimi; hafiflettim, hafifledim. İşte bu yüzdendir ki mecbur olduğum ya da gerektiği için değil, sevdiğim, istediğim ve parçası olmaktan mutluluk ve onur duyduğum anlarla, anılarla ve canlarla sarmaladım kendimi. Hafifledim… ama bir o kadar da ağırlaştım belki de…
Dilerim ki …
2014 herbirimize sağlık başta olmak üzere gönlümüzden geçenleri gerçekleştirecek güçle gelsin.
Sevgilerin çoğaldığı, mutlulukların keyfine vardığımız, başarıların arttığı, kazançların keyifle harcandığı bir yıl olsun.
Sağlığın hastalıksız, mutluluğun üzüntüsüz, kazancın kayıpsız farkına vardığımız anlarla dolu bir yıl olsun.
Zor zamanlarımızı paylaşarak hafiflediğimiz, gönüllerimizi şenlendiren, sadece varlıklarıyla bile hayatımızı aydınlatan, bizlere ışık tutan canlarla geçecek bir yıl olsun.
Her nefeste bir başkasından değil sadece ve sadece kendimizden daha iyiye doğru yol alma gayreti ve farkındalığıyla , değişimin ve dönüşümün kendimizden başlayarak bütünün hayrına dokunduğu bir yıl olsun.
Dilerim…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.