Anne yarısı Teyze

Teyzeler anne yarısı oluyor gerçekten. Benim teyzem benim için öyledir. Hatta kendisine en sevdiğim teyzem derim; ki bu doğrudur zaten başka da teyzem yoktur. Kendisi de beni en sevdiğim yeğenim diye sever ama benden başka 3 yeğeni daha vardır ki hepsine aynı şekilde seslenir yani anlayacağınız durum muammadır. Yine de ben bilirim o ayrı 🙂

Bundan 3 yıl önce 13 mart günü doğumuna şahitlik ettiğim, kapısında beklerken binbir duyguyu beraber yaşadığım en sevdiğim yeğenime ben de kavuştum. Anne yarısı oldum 🙂 heyecanımı sevgili Ayca Oğuş böyle ölümsüzleştirdi.

Evet kabul ediyorum; açılır kapanır kapıyı bozdum, evet teknik servis doğumhanenin kapısına kadar geldi ve evet pişman değilim. Teyzeyimmmm 🙂
Doğdugu günden beri mıncırdığım kuzum yeğenim Demir , 1-2 derken 3 yaşına geldi. Her zaman ablası olmaktan, son birkaç yıldır ise yoga öğretmeni olmaktan ayrıca gurur duyduğum (onu tanıyanlar bu haklı gururumun sebebini bilirler) kardeşim Nihan içindeki yoginiyi uyandırdı. Ve çok çılgın bir partiye hazırlanmaya başladık.
3 yaş yoga temalı doğumgünü partisi.
Yoginix işe koyuldu. İg kullanıcıların yakından tanıdığı bu ismin işte şimdi hikayesini öğrenme zamanı.
Yıllar evvel birbirinden farklı şehirlerde yaşayan yaz tatili sebebiyle biraraya gelmiş çocukları yogayla tanıştırmış, tatil boyunca da bu sorumluluk projemi keyifle devam ettirmiştim. O günlerde hikayeleri anlatırken ağzımdan, yüreğimden yoginix çıkıverdi. İşte o andan itibaren yoginix aşagı bakan yoginix yukarı bakan oldu çocuklar için.
Benim içinse başka anlamlar da ifade etti, o da ayrı bir hikaye olsun.
Yoginix Çocuk Yogası Projesi böylece doğmuş oldu.
Yeğenim Demir 3 yaşina girerken Yoginix Çocuk Yogası Projesi yoga temalı ilk partisini de düzenlemiş oldu.
O gün Merih Kenet Yoga Stüdyosu’ nda 20 çocuk ve bir o kadar da büyüğü ağırlamaktan keyif aldım. Stüdyo şenlendi varlıklarıyla. Yoga eğitmeni teyze olunca teyzelik destek görevlerim rafa kalktı ve yoga partisinin keyfini çıkarmaya başladım. Kendi gibi kuzu 20 arkadaşıyla beraber kutladığımız bu partide çok eğlendim, çok eğlendik.
Sevgili yeğenim Demir’im ve sevgili kardeşim Nihan’ım böylesine güzel bir günü yoga partisi ile kutlamayı istemeniz sadece mutlu etmekle kalmadı beni duygulandırdı da.
Demir parti sonrasında arkadaşlarına Yoginix Çocuk Yogası Projesi ‘ İlk Yoga Kitabım’ ı hediye etti. Doğumgününe katılmış bir arkadaşının geçenlerde kitaptan yoga yaparken çekilmiş resimlerini görünce kalbim eriyip gitti.
Demir kuzum önümüzdeki senenin partisini organize etmeye başladı bile. Yoginix Çocuk Yogası Projesi yoga temalı doğumgünü partilerini çok sevdim ben. Sıradakine hazırlanmak için sabırsızlanıyorum.
En sevdiğim yeğenim Demirim doğumgünün kutlu olsun canımcım. Hep böyle mutlu ol, gül, eğlen. Senin ve arkadaşlarının kocaman yüreklerinize küçücük dokunabildiysem ne mutlu yoginix ‘ e 🙂

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.