Herşey bir hayalle başladı…

İzleyecekleriniz ve okuyacaklarınız bir hayalin gerçeğe dönüş hikayesidir.

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde birbirleriyle yolları kesişmiş bir grup insan umutlarını, hayallerini, gözyaşlarını, kahkahalarını paylaşmaya, hayata beraber şahitlik etmeye başlamışlar. Yolculukları yoga matının üzerinde başlamış, şükür ki onunla sınırlı kalmamış. ‘Matın üzeri pratiktir matın dışına adım atıldığında asıl yoga başlar ‘ sözünden yola çıkarak hepberaber yoga yapmaya başlamışlar. İşte böylece yogiler olmuş yogican.

Paylaştıkları zamanlar içinde hepberaber gerçekleştirecekleri yoga kampının ilk hayalleri yine meditasyonların içinde, matların üzerinde oluşmaya başlamış bile. Ve sonra 2013 Mayıs ayında bu hayalleri gerçeklikleri olmuş.

İşte bu bizim hikayemiz. Hayallerin gücüne inanan ve onu gerçekleştirmek için niyetin gücünü biraraya getiren yogicanların hikayesi. Eğitmenlik hayatımın bu ilk kampında bana inanan, bana güvenen her yogicana, bu hayalimizi gerçekleştirdiğimiz her ana minnettarım.

Birarada olmanın, nefesleri, bedenleri, duyguları, düşünceleri paylaşıyor olmanın keyfi; anı anda yaşamanın huzuru; samimiyetin, anlayışın, güvenin ve teslimiyetin varlığı; güneşin doğuşu ve batışının farkındalığı içinde geçen unutulmaz, anlatılmaz ama yaşanır bir deneyimdi paylaştıklarımız.

Yalnızca bedenlerimize değil yüreklerimize de evsahipliği yapan İda Costa‘nın muhteşemliği, Kazdağları’nın o eşsiz oksijeninin ve misafirperverliğinin keyfini doyasıya çıkardık. Deniz, hava, güneş, toprak, ay, yıldızlar, doğa yogicanların varlığı ile şenlendi. Ve herbirimiz yenilenmiş, dinlenmiş, canlanmış, kendimizle ve birbirimizle kalmış olmaktan büyük mutluluk duyarak geri döndük. Döndüğümüz andan itibaren yenilerini kurmaya başladığımız hayallerimiz içinse yeniden geri sayıma başladık bile.

Geleneksel yogican yoga kampı.

Mutluyuz, hevesliyiz, heyecanlıyız, sürprizlerle dolu harika bir yolculuğun daha başlangıcındayız. Şükürler olsun…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.